Gradska biblioteka Zenica otvara vrata korisnicima u ponedjeljak (18.5.2020.)

Dragi članovi i korisnici usluga Gradske biblioteke Zenica, s radošću vas obavještavamo da svoja vrata ponovo otvaramo u ponedjeljak (18.5.2020.). Naravno, uz poštovanje svih propisanih mjera: ulazak je moguć samo sa zaštitnom maskom; istovremeno u biblioteku mogu ulaziti po dvije osobe, obavezna je dezinfekcija ruku. Zbog mjera prevencije čitaonica još uvijek nije otvorena, ali nadamo se da će uskoro biti. Dobro nam došli!

Ovom prilikom zahvaljujemo se kolegama iz Društva bibliotekara FBiH što su nam olakšali nastavak rada, preciznim smjernicama za rad s korisnicima i građom. Odlučili smo da, uoči otvaranja Gradske biblioteke Zenica, s vama podijelimo dio dokumenta koji se odnosi na korisnike naših usluga:

1. Neophodno je poštovati sve mjere i preporuke koje donesu Federalni štab civilne zaštite i druge relevantne institucije zadužene za zdravlje građana u vrijeme pandemije.

2. Neophodno je održavati distancu od najmanje 2 metra kako između zaposlenika, tako i između korisnika. Zbog toga, u biblioteku istovremeno mogu ulaziti po dvije osobe.

3. Ulazak u biblioteku je moguć samo sa zaštitnom maskom.

4. Prije ulaska u biblioteku, obavezna je dezinfekcija ruku i obuće. Mi ćemo se pobrinuti da vam bude omogućena.

5. S ciljem zaštite uposlenika i korisnika, na naše pultove su postavljene plastične pregrade.

6. Iz preventivnih razloga, čitaonica naše ustanove još uvijek nije otvorena.